WBSO onjuistheden



Wij komen in de dagelijkse praktijk veel WBSO onwaarheden tegen. Waarom? Vaak wordt door een tussenpersoon het hogere tarief onderbouwd door onduidelijke informatie te verstrekken waardoor de WBSO ingewikkelder lijkt dan het in werkelijkheid is. 

Onderstaand een aantal vaak gehoorde onjuistheden:

"Mijn tussenpersoon moet maandelijks de voortgang van de WBSO aan AgentschapNL communiceren."
Onjuist. U moet uw uren en projectdossier zelf bijhouden. Het enigste wat u aan de overheid moet communiceren is het aantal realiseerde uren als deze onder de drempel komen. Dit hoeft pas in het eerste kwartaal van het opvolgend jaar van de aanvraag en u krijgt hierover een brief van AgentschapNL.

"Wij moeten de broncode analyseren om een WBSO ICT aanvraag op te stellen."
Onjuist. Een WBSO ICT aanvraag omschrijft de programmeer technische problemen die u verwacht tegen te komen bij het ontwikkelen. Het analyseren van de broncode is hierbij niet nodig.

"Wij moeten onze tussenpersoon betalen voor het aanmaken van een WBSO projectdossier"
Niet nodig. U bent zelf verantwoordelijk voor de uitvoer van uw project en het opbouwen van uw dossier. U bewaardt bijvoorbeeld tekeningen en schetsen en voegt deze, voorzien van datum en naam opsteller, toe aan uw eigen dossier.

"Uw rekening wordt betaald door de overheid doordat wij gebruik maken van de 90% regeling."
Laat u niet verleiden door een verkooptruc waarbij de tussenpersoon stelt dat de 90% ondergrens kan worden gebruikt om de tussenpersoon te betalen. U verspeelt hiermee mogelijk uw eigen marge voor het geval u minder uren aan uw WBSO project besteedt dan u van te voren had ingeschat met het risico dat u een deel van de toegekende afdrachtsvermindering moet terug betalen.

Geen onnodige hoge kosten voor een WBSO tussenpersoon.

Vanaf 5% op basis van No cure No pay!

Lees meer over onze werkwijze

Een ogenblik geduld alstublieft...